Bivši vođa Boysa i navijač Zvezde ulovljeni s marihuanom, kokainom i pištoljima

Bivši vođa Boysa i navijač Zvezde ulovljeni s marihuanom, kokainom i pištoljima
Foto, video: MUP

PROŠLE srijede, 17. travnja kod naplatne postaje Karlovac na autocesti A1 policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Hrvatske, a kao suvozač u vozilu se nalazio i 47-godišnji državljanin Srbije. Vizualnim pregledom vozila u otvorenom tovarnom prostoru uočeno je više vreća ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani, objavili su tada iz MUP-a.

Kako je Indexu neslužbeno potvrđeno, radi se o bivšem vođi BBB-a Goranu Hajdukoviću Čupku te navijaču Zvezde i navodnom pripadniku Delija Draganu Pavloviću. Općinsko državno odvjetništvo za njih je zatražilo istražni zatvor.

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 17. travnja 2019. u 19,00 sati u Karlovcu, kod naplatnih postaja autoceste A1, zajedno i po prethodnom dogovoru, protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u teretnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka držali ukupno 170,605 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi cannabis marihuana.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku", objavilo je ODO prije par dana.

Našli im marihuanu, kokain, pištolje...

U njihovom vozilu je u više vreća i paketima građevinskog stiropora pronađeno 170,6 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Tijekom pretrage pronađeno je i 0,7 grama bijele praškaste materije nalik na drogu kokain, dva pištolja Glock s 53 komada pripadajućeg streljiva i dva mobitela. S ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 44-godišnjak i 47-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku te su uz kaznenu prijavu  dovedeni na nadležno državno odvjetništvo. Ujedno, u odnosu na pronađeno i oduzeto vatreno oružje, protiv 44-godišnjaka je Općinskom sudu u Karlovcu proslijeđen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.     

"Ovih 170,6 kilograma cannabis marihuane najveća je pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području u ovoj godini. Posljednju veliku zapljenu cannabis marihuane, od ukupno 307,09 kilograma te droge, imali smo prošle godine na autocesti A1", rekli su iz policije na press-konferenciji prošlog tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara