BIZARNO Ramljak zahvalio radnicima koji su svojim novcem kupili kvasac da bi pekli kruh za Konzum

BIZARNO Ramljak zahvalio radnicima koji su svojim novcem kupili kvasac da bi pekli kruh za Konzum

Foto: FAH

ANTE RAMLJAK, Vladin povjerenik za Agrokor, danas se nakon niza sastanaka ponovno obratio javnosti.

''Bio sam u Konzumu na Radničkoj da vidim kako se sada puni roba na police Konzuma i mislim da kad uđete u Konzum i vidite meso, ribu, voće i povrće da je to vratilo vjeru i zaposlenicima i ljudima koji su naši stalni kupci. A drugi je razlog bio jer sam se htio zahvaliti ljudima koji su, kad su ostali bez kvasca, sami skupili sredstva i ispekli kruh tamo gdje se peče - to je gesta lojalnosti i ovim putem im zahvaljujem na tome. Oni su tražili da budu informirani o tome što se radilo zadnjih dana i što se očekuje narednih dana. Nismo dotakli temu plaća'', rekao je Ramljak, prenosi N1.

''Sad paralelno dok s vama razgovaram, u drugoj prostoriji razgovaraju timovi - dionici postupka oko mjenica i nadam se da će se do kraja dana postići sporazum kojim bi se stavio moratorij na naplatu mjenica. Vidjet ćemo tko će do kraja dana potpisati'', dodao je.

''Mi ćemo pozvati više banaka. Sberbank je s milijardu i 300 milijuna eura već vjerovnik, a to su ogromna sredstva čak i za tako veliku banku. Ne mogu reći hoće li pregovarati oko dodatnog financiranja. Ali bez svakog se može. Jučer smo pozvali 6 konzultantskih tvrtki na razgovor. Njihove ponude ćemo analizirati. Do sredine tjedna ćemo odlučiti tko će biti zajedno s domaćim konzultantima u mom timu za restrukturiranje'', kazao je Ramljak.

O "lex Mercator"

''Mislim da se ne mogu donijeti odluke koje će naštetiti planu restrukturiranja. To su političke stvari, ali o tome se ne želim miješati. Pozdravljam odluke vlade koja će donijeti zakon koji će zaštititi poslovanje Agrokorovih kompanija. Svi su zabrinuti je li bilo prelijevanja likvidnih sredstava u Hrvatsku ili ne. Ne vidim problem da postave nekog povjerenika koji će biti u nadzornom tijelu'', kazao je Ramljak.

Na pitanje o tome bi li prihvaćanje uvjeta Sberbanka bilo u suprotnosti s lex Agrokorom, Ramljak je kazao kako to ne bi bio slučaj.

''Nije to u suprotnosti sa zakonom. To je odluka vjerovničkog vijeća. Mi ćemo prilagoditi funkcioniranje cijele grupe da se uskladimo s dnevnim sredstvima. Ja sam optimist da smo na vremenu dobili 30-ak dana da u miru složimo poslovanje grupacije a onda ćemo vidjeti fali li sredstava. Mi smo od domaćih banaka dobili 80 milijuna eura kredit na kamatu 4,79 posto. Ova grupa se nikad nije tako financirala. Povjerenje je u financijskom svijetu najvažnija stvar da će se te kreditne linije vratiti. Kad izgubite povjerenje ne možete više poslovati'', rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara