Bjegunac koji je izmasakrirao sestrinog dečka još uvijek je na području Slovenije

SLOVENSKA policija još uvijek nije pronašla odbjeglog zatvorenika i ubojicu Janka Petroviča te dalje provodi intenzivnu pretragu, potvrdio je za 24ur.com glasnogovornik Policijske uprave Ljubljane Leon Keder. Izdana je i međunarodna tjeralica  te je obaviještena i hrvatska policija kao dio redovnog postupka, iako slovenska policija nema podataka koji bi ukazivali na to da je Petrovič napustio Sloveniju i eventualno prešao i u Hrvatsku.

Petrovič je iz strogo čuvanog odjela zatvora Dob pri Mirni pobjegao u četvrtak sakrivši se u vozilo za dostavu hrane koje je hranu trebalo dostaviti u 50 metara udaljenom poluotvorenom odjelu zatvora. Bjegunac je zaprijetio vozaču te ga natjerao da napusti vozilo. Petrovič se odvezao u smjeru rijeke Mirne da bi nakon kilometra napustio vozilo na mokrom travnjaku i nastavio pješke.

Odbjegli ubojica srednje je građe, visine 179 centimetara i ima gustu smeđu kosu. U trenutku bijega na sebi je imao smeđu zatvorsku odoru.

Petrovič je služio 11-godišnju kaznu zatvora zbog okrutnog ubojstva sestrina dečka i iživljavanja nad truplom. Kao 21-godišnjak zabio je Velimiru Martinoviču dva-tri puta nož u prsa, osam puta u leđa i nakon toga još sedam puta u glavu.

Dva dana poslije krvavog čina odlučio se riješiti trupla koje je do tada skrivao u ormaru, pa ga je odvezao do šume i izbacio. Nakon idućih pet dana opet se vratio i s trupla žrtve odsjekao glavu i stavio ju u vrećicu te zakopao nekoliko metara dalje.

D.M.
Foto: policija.si

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara