Nakon 20 godina bijega uhićen najomraženiji američki otac

Nakon 20 godina bijega uhićen najomraženiji američki otac
Foto: Facebook
 
NAJVEĆA i najtraženija američka propalica pronađena je u Kanadi, pišu američki mediji.
 
Joseph W. Stroup (64) bio je najtraženiji američki otac u bijegu skoro 20 godina, a duguje više od 500 000 dolara alimentacije za svoju djecu. Američko ministarstvo zdravstva i ostale institucije prozvale su ga "najvećom američkom propalicom".
 
Pretvarao se da je slomio zub na trešnje bez koštica
 
Stroup je pronađen i uhićen u Kanadi nakon što je pokušao prevariti vlasnika restorana u Calgaryju. Vraćen je u SAD, gdje se pojavio pred sudom 16. veljače. Vlasnik restorana Scott Winograd ispričao je kako je Stroup od njega pokušao izvući novac pretvarajući se da je slomio zub dok je jeo maraschino trešnje: "Takve stvari se ne događaju, one obično nemaju koštice."
 
Winograd je zatim na Googleu pretražio lažno ime koje mu je Stroup dao te otkrio da ga američke vlasti traže već skoro 20 godina. Stroupu je naređeno da plati alimentaciju koju duguje.
 
Foto: Scott Winograd 
 
Prodao posao na internetu za 2 milijuna dolara pa pobjegao
 
Stroup i supruga razveli su se 1989. godine i tada je na sudu rekao da je nezaposlen i invalid, zbog čega je smanjen iznos alimentacije koju je trebao plaćati. Istražitelji su rekli da je 1996. godine prodao "vrlo uspješan posao na internetu" za više od 2 milijuna dolara te pobjegao.
 
Osuđen je zbog neplaćanja alimentacije u srpnju 1998. godine. Vlasti su objavile da nije uplatio nikakvu alimentaciju od lipnja 1996. godine. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara