bjelovar - središnja priredba terezijane privukla nekoliko tisuća gledatelja

Središnji događaj 8. turističke manifestacije "Terezijane" satirični scensko glazbeni prikaz dolaska utemeljiteljice Bjelovara carice Marije Terezije , privukao je večeras u Bjelovaru više tisuća gledatelja. L

U prikazu dolaska carice Marije Terezije sa svitom, karnevalskom povorkom i "predstavnicima političkih stranaka", satirički su i humoristički prikazana aktualna politička zbivanja u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Hrvatskoj.

U priredbi su sudjelovali glumci Bjelovarskog amaterskog kazališta, Gradski orkestar Bjelovar, karlnevalske udruge iz Rijeke i Čakovca, Srednjovjekovna družba iz Gornje Stubice, Udruga za rastjerivanje dosade Antun Tun i drugi.

U sklopu Terezijane, u bjelovarskom Gradskom muzeju gradonačelnica Đurđa Adlešić je otvorila 10. međunarodni salon karikature "Čvorak 2003.". Ove godine je bila tema "Ljubav na selu", a na salonu je izloženo gotovo 300 karikatura koje je poslalo 135 karikaturista iz 33 države.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najbolju karikaturu i 700 dolara dobio je Yuri Ochakovskyi iz Izraela, a drugonagrađene su karikature Nikole Listaša iz Hrvatske i Ljubice Konkove iz Slovačke. Njih dvoje je dobilo po 350 dolara, dok su trećenagrađeni sa po 150 dolara Gennady Litinsky iz Izraela, Lubomir Kotrha iz Slovačke i Ivan Haramija iz Hrvatske.

Međunarodni salon karikature organizirala je Nakladnička kuća Čvor iz Bjelovara u suradnji s Turističkom zajednicom Bjelovara. Karikature će biti, kako je najavljeno prikazane u još nekim gradovima, a mogu se vidjeti i na Internet stranicama Čvora.

Terezijana se nastavlja sutra nizom sportskih natjecanja u biciklizmu i streličarstvu, te natjecanju konobara, a održat će se i revija hrvatskih big bandova koju organizira Jazz klub Bjelovar i Hrvatska glazbena unija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara