Bjelovarsko-bilogorska županija kreditira sjetvu

Bjelovarskobilogorska županija kreditirat će drugu godinu zaredom proljetnu sjetvu, a poljoprivrednici će moći iskoristiti 30 milijuna kuna.

Ugovor o kreditiranju potpisao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs s predsjednikom Uprave Erste and Steiermarkische banke Petrom Radakovićem.

Župan Bajs rekao je da Županija subvencionira kamatu s 2,8 posto pa je za krajnjeg korisnika kamata 3,5 posto. Istaknuo je kako se očekuje veliko zanimanje kao i prošle godine kada je kredit koristilo 1600 poljoprivrednika, a na raspolaganju im je bilo oko 9 milijuna kuna, te da su ove godine i povoljniji uvjeti kada je riječ o jamstvima za kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radaković je kazao da se banka odlučila za tako nisku kamatu jer je procijenila da je riječ o isplativim ulaganjima, a i poljoprivrednici su se pokazali kao uredni platiše koji vraćaju kredite te smatra da će ta kreditna linija osigurati da na kraju i urod bude dobar.

Potpredsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Dražen Kateković rekao je da je doista riječ o povoljnoj kamati i kako je kredit dobrodošao pogotovo sada kada dio seljaka nije dobio dio novca za poticaje.

(Hina) skap ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara