Bjelovarsko-bilogorska županija prihvatila dosad najveći proračun

Bjelovarsko-bilogorska županija prihvatila dosad najveći proračun
Foto: Pixsell/Damir Spehar

ŽUPANIJSKA skupština Bjelovarsko-bilogorske županije na sjednici je prihvatila proračun za 2019. godinu od 633 milijuna kuna, dvadesetak posto veći od ovogodišnjeg i najveći dosad. 

Proračun je izglasan s 24 glasa vladajuće koalicije u kojoj su vijećnici Nezavisne liste Damira Bajsa, HNS-a, SDP-a, Mosta, stranaka umirovljenika i nezavisni vijećnici. Podneseno je sedam amandmana, a prihvaćena su dva – jedan Mostov i jedan oporbene koalicije HDZ-a, HSLS-a i HSS-a.

Kažu kako se temelji na konkretnim projektima

"Povećanje proračuna prvenstveno je rezultat uspješnog kandidiranja projekata na EU i nacionalne fondove. Županija trenutno raspolaže s 430 milijuna kuna projekata koji su potvrđeni i potpisani, pri čemu se najviše ulaže, a ulagat će se i iduće godine, u obrazovanje i zdravstvo", istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Dodao je kako je proračun usuglašen s koalicijskim partnerima.

Za predsjednika županijskog SDP-a Tihomira Jaića predloženi proračun je ostvariv jer se, kako je rekao, temelji na konkretnim projektima. Posebno je istaknuo projekte energetske obnove 30 škola te izgradnju nove zgrade Glazbene škole u Bjelovaru.

Marijan Dautanac, predsjednik županijskog HNS-a, rekao je kako su primjeri projekata energetske obnove pokazatelj uspješnog rada županije.

Prihvaćeni amandman iz redova oporbe odnosio se na povećanje sufinanciranja predškolskog odgoja za 116 tisuća kuna, čime će se sufinancirati dodatne dvije skupine djece s teškoćama u V. Osnovnoj školi Bjelovar. Prihvaćen je i Mostov amandman za obnovu krovišta na zgradi bjelovarskog Caritasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara