Bjelovarsko-bilogorska županija traži još novca za kreditiranje poduzetnika

Povjerenstvu Bjelovarskobilogorske županije za kreditnu liniju "Lokalni projekti razvoja Poduzetnik" stiglo je 90 zahtjeva od 65 milijuna kuna, a kako je za kreditiranje predviđeno 27,5 milijuna kuna, Županija od Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva traži još novca, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare župan Damir Bajs.

Budući da je riječ o prilično dobrim programima, t.j. poduzetničkim ulaganjima, rekao je župan Bajs, Županija je zatražila da joj mjerodavno ministarstvo odobri povećanje te kreditne linije na 55 milijuna kuna, odnosno da umjesto raspisivanja nove kreditne linije udvostruči svotu u sadašnjoj liniji.

Rekao je kako bi dvostruko veća svota od predviđenih 27,5 milijuna kuna bila dostatna jer se u praksi pokazalo da banke odbijaju trećinu zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inače, najtraženiji su zajmovi za uvođenje novih tehnologija i kupnju strojeva, a po prispjelim zahtjevima poduzetnici planiraju otvoriti 350 radnih mjesta. Kamate za tu kreditnu liniju su od dva do četiri posto uz odgodu od dvije godine i rok otplate od 10 godina.

U proteklih šest godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zaposleno je oko tisuću radnika u tvrtkama koje su uzele poduzetničke zajmove, rečeno je na konferenciji za novinare.

(Hina) xskap yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara