Blagajnica Erste banke u Đurđevcu ukrala 2,7 milijuna kuna

42-GODIŠNJA službenica Erste banke iz Đurđevca Jasna C. osumnjičena je da je s računa 31 klijenta banke ukrala 2,7 milijuna kuna.

Županijsko državo odvjetništvo u Koprivnici priopćilo je kako je protiv Jasna C. podnesen istražni zahtjev zbog sumnje za zloporabu položaja i ovlasti. 42-godišnja Jasna C. osumnjičena je da je od veljače 2004. do svibnja 2006. godine radeći kao blagajnica u sektoru za poslovanje ukrala 2,72 milijuna kuna s računa 31 klijenta.

Jasna C. je provaljivala u račune, te ispunjavala isplatnice koje je potpisivala krivotvoreći potpis bankovnih klijenata i na taj način sebi isplaćivala pozamašne svote novca. Kroz dvije godine blagajnica je mjesečno navodno krala oko 100 tisuća kuna, odnosno u prosjeku 3200 kuna sa svakog računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijevara je otkrivena tek nakon što su počele učestale žalbe klijenata, a kad su njene "aktivnosti" u banci otkrivene, protiv blagajnice je podnesena kaznena prijava đurđevačkoj policiji i Državnom odvjetništvu.

Iako je prijava podnesena još prošle godine, točan iznos ukradenog novca utvrđen je tek nakon kriminalističke obrade. Prema pisanju Jutarnjeg lista, većinu novca Erste banci je vratio Jasnin otac, zbog čega je morao dignuti kredit.

J.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara