bnzh ne podržava šemsu tankovića kao kandidata na listi za bošnjačku manjinu

Bošnjačka nacionalna zajednica Hrvatske demantirala je u današnjem priopćenju tvrdnje predsjednika Stranke demokratske akcije Hrvatske, Šemse Tankovića i kandidata na izborima za mjesto zastupnika u Saboru bošnjačke manjine, da ima potporu svih bošnjačkih organizacija te ističe da Tanković stvara privid da ga podržava i Bošnjačka nacionalna zajednica Hrvatske (BNZH).

Tim stavom, tvrde u BNZH-u, Tanković u zabludu dovodi Bošnjake, potencijalne kandidate za manjinsku listu i stavlja u podređeni položaj ostale kandidate te na grubi način krši predizborna pravila.

BNHZ navodi da je na sjednici Koordinacije bošnjačkih asocijacija i zajednica početkom listopada predloženo da sve organizacije Bošnjaka u RH podrže kandidaturu Šemse Tankovića, a da se toj inicijativi tada usprotivila BNHZ zbog Tankovićeva negativnog odnosa prema BNZH, negiranja potrebe njezinog postojanja i omalovažavanja rada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se također navodi da BNZH neće istaknuti svog kandidata te da se prema svim bošnjačkim kandidatima odnosi potpuno ravnopravno ne dajući prednost niti jednome.

(Hina) aš/pp sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara