Bob Hope: Građanin stoljeća Hollywooda

LEGENDARNOM američkom komičaru Bobu Hopeu dodijelit će se u utorak, nekoliko tjedana uoči njegova stotog rođendana, počasni naslov "građanina stoljeća" Hollywooda, objavili su organizatori.

Taj veteran zlatnog doba Hollywooda, koji će 29. svibnja proslaviti stoti rođendan, dobit će svoju ploču na glasovitoj Stazi slavnih (Walk of Fame).

Hope je odbio sudjelovati na svečanosti, ali će njegova žena i kći biti nazočne, kao i mnoge zvijezde.

Bob Hope, koji na Stazi slavnih već odavno ima svoju zvijezdu, sedam je desetljeća zabavljao Amerikance u kinu, kazalištu, na radiju i televiziji.

No najuspješnije su bile njegove predstave za američke vojnike u inozemstvu koje je igrao dugi niz godina, od Drugoga svjetskog rata pa gotovo sve do Zaljevskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bob Hope jedno je od velikih imena u industriji zabave i mislili smo da ćemo mu ovako najbolje odati počast", rekla je Ana Martinez-Miller, direktorica u Hollywoodskoj trgovačkoj komori.

Televizijska postaja NBC planira 20. travnja prikazati dvosatnu retrospektivu u komičarovu čast, dok će Universal pustiti u prodaju dvanaest filmova Boba Hopea u DVD formatu.

Godine 1998. kraljica Elizabeta II. dodijelila je Bobu Hopeu, koji je rođen u Velikoj Britaniji, plemićki naslov za životno djelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara