Bojkot sastanka u Mostaru: Dodik ne želi biti u istom gradu s ministrom Jandrokovićem

PREMIJER Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja svoj "rat" s hrvatskim dužnosnicima pa je tako izjavio da neće doći u Mostar na redoviti sastanak s predsjednikom HDZ BiH i SDA zbog toga što tamo dolazi hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

"Ne očekujem ništa od tog sastanka jer tamo neću biti. Ministar iz Hrvatske daje izjave federalnim medijima koje ne priliče dobrim odnosima i ne želim u takvu ozračju nazočiti tom sastanku", izjavio je Dodik osvrćući se na ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića, piše Dnevni Avaz.

I Vlada RS protiv Jandrokovića

I stav Vlade Republike Srpske koji je jučer objavljen išao je za ovom izjavom premijera Republike Srpske. U priopćenju se navodi kako Vlada RS smatra štetnima javne nastupe stranih dužnosnika u kojima se zadire u unutarnja pitanja BiH.

"Kao jedan od primjera takvih nastupa je i intervju Gordana Jandrokovića, ministra vanjskih poslova Hrvatske, u kojem je paušalno iznio ocjene koje se tiču političke scene u BiH", piše u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade RS.

Jandroković izjavio kako Dodikova retorika dovodi u pitanje opstanak BiH

Na sastanak u utorak treba doći i hrvatski premijer, a dogovoreni su bili i razgovori predsjednika triju stranaka s njim. Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, SDA Sulejman Tihić i Milorad Dodik posljednjih mjeseci redovito održavaju susrete u kojima se raspravlja o reformama u BiH. U svom intervjuu Dnevnom Avaz Jandroković je rekao kako Dodikova retorika dovodi u pitanje opstanak BiH. 

I.Kri.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara