Bolest trećeoptuženog Marića odgodila nastavak suđenja u "slučaju Tisak"

ZBOG bolesti trećeoptuženog Božidara Marića odgođena je sudska rasprava u "slučaju Tisak" na kojoj su Miroslav Kutle i ostalih 11ero optuženika trebali početi iznositi obranu.

Sutkinja zagrebačkog Općinskog suda Koraljka Bumči nastavak suđenja zakazala je za 2. srpnja kada će se vještačiti medicinska dokumentacija o Marićevoj bolesti.

Suđenje Kutli i suoptuženicima ušlo je u završnu fazu. Izvedeni su svi dokazni prijedlozi i preostao je završni iskaz knjigovodstveno-financijskog vještaka, te obrane optuženika.

Očekivalo se da će to početi ovog tjedna, no nedolazak Kutlinih branitelja na jučerašnje i optuženog Marića na današnje ročište odgodilo je iznošenje obrana optuženih koji su na početku suđenja izjavili da nisu krivi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje za navodne gospodarske zlouporabe u "Tisku", najvećem hrvatskom distributeru novina, počelo je u listopadu 2000. Na optuženičkoj klupi se uz prvooptuženog Kutlu nalaze Zdenko Francetić, Božidar Marić, Petar Anić, Krunoslav Marčinko, Ivan Majić, Juraj Hrvačić, Ivan Granić, Tomislav Mesarić, Milena Šenator, Dražen Mandić i Stanko Koncul. Među optuženima bio je i Mladen Strukan, bivši predsjednik Nadzornog odbora "Tiska" protiv kojega je postupak izdvojen zbog njegove bolesti.

Optužnica Kutlu tereti da je ostale optuženike, bivše članove Uprave "Tiska" i poslovne partnere, poticao na gospodarske zlouporabe. Ostali se terete kao počinitelji ili pomagači u zlouporabama u gospodarskom poslovanju, te krivotvorenju službenih isprava.

Tužiteljstvo tvrdi da im je Kutle, iako nije bio većinski vlasnik "Tiska", davao naloge da kreditiraju druga poduzeća koja su pak, raznim ugovorima o prijeboju i kompenzaciji, novac proslijedila u tvrtke Kutlinog "Globus holdinga". Na taj je način, tvrdi tužiteljstvo, iz "Tiska" izvučeno oko 47 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara