Boljkovcu nisu dali da glasa: "To su sve političke igre"

Foto: Robert Fajt / Cropix

JOSIP BOLJKOVAC iz Vukove Gorice je jutros "potegao" do Karlovca, gdje ima prijavljeno prebivalište, kako bi izvršio svoju građansku dužnost i glasao na parlamentarnim izborima. Međutim, to mu je pravo uskraćeno jer nije dobio potvrdu da je pušten iz pritvora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivan Perković, predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva, tvrdi da je Boljkovac privremeno izbrisan s popisa birača zato što je bio u istražnom zatvoru. Da bi se Boljkovcu vratilo biračko pravo, objašnjava Perković, mora predočiti potvrdu da je pušten iz zatvora. Sama činjenica da su Boljkovčevo pritvaranje, pa zatim i puštanje na slobodu, bili top tema u svim hrvatskim medijima birokratima očito nije dovoljna.

"To su sve političke igre", rezigniran je bio Boljkovac, koji vjeruje da upravo Perković, inače predsjednik Županijskog suda u Karlovcu, stoji iza brisanja njegovog imena s popisa birača. "Dobro se poznajemo, na suprotnim smo stranama", kazao je Boljkovac, koji je odlučio da u Remetinec po potvrdu o puštanju na slobodu ipak neće ići jer se ne osjeća najbolje.

"Malo sam prehlađen. Izbori neće ovisiti o meni", izjavio je Boljkovac poručivši da se nada da će pravda pobijediti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara