koronavirus u regiji

Normaliziranje stanja u Hercegovini, posljednji pacijent napustio Covid-bolnicu

Normaliziranje stanja u Hercegovini, posljednji pacijent napustio Covid-bolnicu
Foto: EPA

COVID-bolnicu u Mostaru u ponedjeljak je napustio posljednji pacijent, a u trima županijama u Hercegovini je nakon višemjesečnih restrikcija uvedenih zbog koronavirusa počeo funkcionirati javni prijevoz. 

Otvaraju se vrtići i počinju treninzi u sportskim klubovima. 

Kako su izvijestili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije, u Covid-bolnici koja je uspostavljena pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru više nema pacijenata zaraženih koronavirusom. U toj je bolnici s područja triju županija u Hercegovini preminulo ukupno 19 pacijenata.

Posljednjih desetak dana nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega su vlasti naložile ublažavanje mjera. U ponedjeljak je s radom počeo javni prijevoz, ali uz primjenu mjera fizičkog razmaka i dezinfekcije prigodom ulaska u autobuse. Prometuje manji broj autobusa nego inače. Zbog sigurnosti vozači i putnici moraju nositi zaštitne maske i rukavice.

S radom su u ponedjeljak počeli i vrtići pa je laknulo zaposlenim roditeljima koji su se dulje vremena morali sami snalaziti oko čuvanja djece.

Sportski klubovi, uključujući i sportske škole za mlade, krenuli su s redovnim treninzima, a djeci je naloženo poštovanje mjera zabrane grljenja, rukovanja i zajedničkog tuširanja. 

Područje Hercegovine je nakon banjolučke regije bilo najpogođenije zarazom koronavirusa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara