Bombaš samoubojica u Bagdadu ubio najmanje 11, ozlijeđene 23 osobe

Bombaš samoubojica u Bagdadu ubio najmanje 11, ozlijeđene 23 osobe

BOMBAŠ samoubojica koji je eksploziv sakrio ispod cigle koju je prevozio kamionom, raznio je jutros policijsku postaju u većinom sunitskoj regiji južnog Bagdada te ubio najmanje 11 osoba, a ranio ih 23, prenosi AP.

Eksplozija je oko 10.45 odjeknula gradom, a na obzoru se pojavio crni oblak dima. Bombaš je aktivirao eksploziv pred betonskim zidom policijske postaje. U eksploziji su poginula četvorica policajaca i sedmero civila, uključujući i neke zatvorenike. Ozlijeđeno je 15 policijskih službenika i osmero civila. Policija pretražuje ruševine zgrade u potrazi za preživjelima i tijelima još poginulih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od policijskih službenika, Hussam Ali, objasnio je kako je eksploziv dospio u policijsku postaju. Naime, prema njegovim riječima, građevinski radnici koji su obavljali radove u policijskoj postaji su svakodnevno kamionima prevozili cigle. S obzirom da su kamioni cijeli dan ulazili i izlazili iz dvorišta postaje, nitko nije posumnjao na kamion s eksplozivom. "Stalno smo na oprezu, no ovaj put su nas iznenadili. Pobunjenici stalno smišljaju nove metode napada." - rekao je Ali.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara