Bombaši samoubojice u Tunisu ubili jednu i ranili nekoliko osoba

Bombaši samoubojice u Tunisu ubili jednu i ranili nekoliko osoba
Foto: EPA

DVOJE bombaša samoubojica raznijelo se danas u dva različita napada na policiju u tuniskom glavnom gradu, ubivši pritom jednog policajca i ranivši nekoliko drugih ljudi, rekla je vlada.

Za sada se ne zna tko stoji iza napada koji se dogodio nekoliko mjeseci prije izbora i u srcu turističke sezone.

Tunis se nada da će ove godine imati rekordan broj posjetitelja.

Dva napada

Policijska ophodnja u ulici Charles de Gaulle u centru Tunisa bila je prva meta. Jedan je policajac ubijen, a najmanje još jedan policajac ranjen je, kao i troje civila, reklo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ubrzo nakon prvog napada, drugi se napadač raznio u blizini policijske postaje u četvrti Al-Qarjani. Četvero je osoba ranjeno, reklo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Teško naoružani policajci ogradili su mjesta napada.

Godine borbe s terorizmom

Tunis se, od ustanka kojim je zbačen autokrat Zine Abidine Ben Ali 2011., bori s militantima koji djeluju u zabačenim područjima u blizini granice s Alžirom.

Visoka nezaposlenost također je uzrokovala prosvjede posljednjih godina.

Prošlog se listopada žena raznijela u centru Tunisa, ranivši pritom 15 osoba, uključujući 10 policajaca.

Taj je napad bio prvi veći napad od 2015., kada je više desetaka ljudi ubijeno u napadima militanata na muzej u Tunisu, plažu u Susi i predsjedničku gardu u glavnom gradu, kada je ubijeno 12 osoba. Tada je Islamska država preuzela odgovornost za napade. 

Ti su napadi prestrašili turiste i investitore pogoršavši tako gospodarsku krizu. Sigurnost je pojačana nakon što su vlasti uvele izvanredno stanje u studenome 2015.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara