boris kunst i dalje na čelu ursh-a

Dosadašnji predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst na Drugom je izbornom kongresu te sindikalne središnjice, održanom danas u Puli, jednoglasno ponovno izabran za predsjednika do 2007. godine.

URSH je s današnjeg kongresa Vladi uputio nekoliko zahtjeva, među kojima je i onaj kojim od Vlade traži da do kraja mandata donese cjelovitu strategiju razvoja kojom će se jasno i stručno utvrditi mjere za rješavanje gospodarskih i socijalnih teškoća.

"Osobito zahtijevamo da Vlada konačno uskladi svoju potrošnju i trošak nabujale, a kadrovski i materijalno nedorasle državne i druge javne uprave s objektivnim mogućnostima kako bi se prestalo trošiti nezarađeno i zahvaćati u džep naraštajima koji još nisu niti rođeni", rekao je Kunst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako URSH od Vlade zahtijeva da do kraja mandata svi ministri rješavaju probleme Hrvatske i njezina radništva, a ne da se bave promidžbenim nadmetanjem na trošak poreznih obveznika.

Kunst je rekao kako se nada da će i sindikati na sljedećim izborima izaći sa svojom listom jer su, kako je rekao, "i oni suodgovorni za stanje u hrvatskome društvu".

(Hina) dspo ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara