Boris Mikšić darovao ansamblu "Lado" 50.000 američkih dolara

ANSAMBLU narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO-u danas je Boris Mikšić, nositelj nezavisnih lista u 1. i 7. izbornoj jedinici darovao 50.000 američkih dolara.

Boris Mikšić, američki poslovni čovjek i počasni generalni konzul Republike Hrvatske u SAD-u, već drugu godinu za redom sa 50.000 financijski podupire LADO, i najveći je njihov pojedinačni donator u prošloj i ovoj godini.

Mikšić je platinasti član Udruge prijatelja LADO-a te predsjednik Skupštine Udruge koja ima za cilj popularizirati LADO i hrvatsku tradicijsku kulturu u Hrvatskoj i inozemstvu.

"Ansambl LADO okuplja mlade talentirane ljude koji svojom pjesmom i plesom pronose hrvatsko kulturno nasljeđe i šire dobar glas o Hrvatskoj u zemlji i inozemstvu. U takve ljude mi je zadovoljstvo ulagati i pomoći im u ostvarenju njihovih planova i programa", izjavio je Mikšić.

Mikšić se prvi put s Ansamblom LADO susreo 1992. godine kada je organizirao njihov prvi nastup u Minnesoti. Prošle godine pripomogao je nastupu LADO-a na svjetskom simpoziju zborske glazbe u Minnesoti.

"Ukoliko uđem u Hrvatski sabor, a velike su šanse da hoću, zalagat ću se za smanjenje poreza na donacije u kulturi", izjavio je Mikšić novinarima prigodom uručenja donacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara