Borovo: Počela isplata otpremnina

VUKOVARSKO "Borovo" danas je započelo s isplatom otpremnina zaposlenicima koji su proglašeni tehnološkim viškom, priopćeno je iz Uprave tvrtke.

U priopćenju se navodi kako će se otpremnine isplatiti samo onim radnicima koji su potpisali izjavu o zbrinjavanju, a da prethodno nisu potpisali ugovor s odvjetnikom Šimom Filipovićem o zastupanju u radnom sporu koji su radno neangažirani radnici Borova imali s Upravom Borova oko isplate otpremnina.

"Zaposlenicima koji su potpisali izjavu s odvjetnikom Šimom Filipovićem do daljnjega ne možemo isplatiti otpremnine zbog rješenja Općinskog suda u Vukovaru, donesenog prema prijedlogu odvjetnika Filipovića, kojim se radnicima zabranjuje pljenidba sredstava u korist odvjetnika Filipovića", navodi se u priopćenju i dodaje se kako pravna služba čini sve kako bi se zaštitila prava radnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako takvo rješenje suda ostane na snazi, Borovo bi trebalo ustegnuti deset posto od otpremnine svakog radnika koji je potpisao ugovor o zastupanju s odvjetnikom Filipovićem i tih deset posto prebaciti odvjetniku Filipoviću, što bi njemu donijelo više od dva milijuna kuna", izjavio je novinarima predsjednik Uprave Borova Ninoslav Bajza, dodajući kako je, prema informacijama kojima raspolaže, ugovor o zastupanju s odvjetnikom Šimom Filipovićem potpisalo oko 600 radnika Borova.

U izjavi za Hrvatski radio Vukovar odvjetnik Šimo Filipović rekao je, međutim, kako on traži samo obustavu isplate "svojih deset posto, a ostatak koji pripada njegovim strankama, radnicima Borova koje zastupa, Borovo može isplatiti već danas".

Tehnološkim viškom u Borovu je proglašeno 1746 već više od deset godina radno neangažiranih radnika. Sukladno sporazumu postignutom između Uprave Borova, Hrvatskog fonda za privatizaciju, Sindikata i predstavnika radnika, svakom radniku koji je proglašen tehnološkim viškom Borovo će isplatiti otpremninu u iznosu od 1500 kuna po godini staža. U taj iznos uračunate su i zaostale, a neisplaćene plaće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara