Boškovski američki "crni popis" smatra napadom na Makedoniju

BIVŠI makedonski ministar unutarnjih poslova Ljube Boškovski optužio je u petak Sjedinjene Države za flagrantni napad na legalno izabrane makedonske institucije zbog uključivanja njegova imena u "crni popis" osoba koje ugrožavaju mir i sigurnost u regiji.

Boškovski, ministar unutarnjih poslova tijekom pobune makedonskih Albanaca 2001. godine, poznat je po svojim oštrim izjavama i na američkome se popisu našao zbog "ugrožavanja stabilnosti u Makedoniji", rekao je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američki predsjednik George W. Bush potpisao je u četvrtak izvršnu zapovijed protiv 172 ljudi koji ometaju mir i sigurnost u BiH, Hrvatskoj, na Kosovu, u Makedoniji i Srbiji i Crnoj Gori.

"Vjerujem da je to još samo jedna politička igra, napad na Makedoniju i legalno izabrane vlasti. Bio sam imenovan ministrom unutarnjih poslova u vladi koja je uključivala i oporbene socijaldemokrate i makedonske Albance", rekao je Boškovski za dpa.

Istodobno, s "crnog su popisa" uklonjena dvojica bivših vođa albanske Narodnooslobodilačke vojske (UCK), Ali Ahmeti i Gzim Ostreni, nakon što je njihova Unija za demokratsku integraciju na rujanskim izborima ušla u makedonski parlament, upozorio je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara