Bošnjaković zbog "Daruvarca" najavio stroži zakon

Bošnjaković zbog "Daruvarca" najavio stroži zakon
Foto: FAH

PRIJEDLOGOM Zakona o kaznenom postupku koji je u završnoj fazi Ministarstvo pravosuđa ponudit će rješenje po kojem osuđeni neće moći do pravomoćnosti presude napustiti Hrvatsku, rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, komentirajući podatak da je Darko Kovačević "Daruvarac", koji je u siječnju nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje djevojke, otputovao u Njemačku.

Komentirajući slučaj Darka Kovačevića "Daruvarca", koji je napustio Hrvatsku jer ne postoji zakonska prepreka koja bi ga u tome spriječila, Bošnjaković je rekao da je Zakon o kaznenom postupku u proceduri te da se trenutno dolazi do rješenja kako se takve situacije više ne bi ponavljale.

"Ponudit ćemo određeno rješenje koje će ići u smjeru da se ne dogodi da prije pravomoćnosti presude netko može napustiti područje Republike Hrvatske", rekao je ministar u srijedu u Ivanić Gradu, dodavši da je radna skupina u završnoj fazi te da će zakon uskoro ići na javno savjetovanje.

Darko Kovačević koji je ljetos pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću na slobodi čeka pravomoćnost presude od pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke. Mediji su objavili da je u subotu otputovao u Njemačku i nagađali je li u bijegu, no on se u srijedu javio medijima rekavši da se vratio u Zadar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara