Bozanić se ponudio Oreškoviću: Crkva će vam pomoći u odgoju novih naraštaja

Bozanić se ponudio Oreškoviću: Crkva će vam pomoći u odgoju novih naraštaja

Foto: FAH, 123rf

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić izrazio je u čestitki, koju je pisanim putem uputio, novoizabranom predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću želju da domovina Hrvatska, unatoč bremenitim vremenima, krene novim putem nade u izgradnji zajedništva, sloge i solidarnosti sa svim građanima Hrvatske.

"Iako sam Vam usmeno čestitao, želim Vam, nakon preuzimanja službe predsjednika Vlade Republike Hrvatske, i pisanim putem čestitati i zaželjeti obilje Božjeg blagoslova u povjerenoj Vam službi. Vama osobno i novoj Vladi želim puno uspjeha u radu na dobrobit hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske", naveo je u čestitki kardinal Bozanić istaknuvši kako ove čestitke izriče sa željom da domovina Hrvatska, unatoč bremenitim vremenima, krene novim putem nade u izgradnji zajedništva, sloge i solidarnosti sa svim građanima Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prevladavanju aktualne gospodarske krize potrebno je voditi računa o čovjeku, a posebno o obitelji koja ima nezamjenjivu ulogu u društvu i jedina može dati najadekvatniji odgovor na bolno demografsko pitanje hrvatskoga naroda. Katolička Crkva na sebi svojstven način otvorena je za suradnju na tom polju i daje svoj doprinos, posebno u odgoju novih naraštaja i u brizi za najpotrebnije. Vjernike katoličke vjeroispovijesti, koji čine najveći dio pučanstva Hrvatske, ustrajno potičemo na molitvu za Domovinu i ljude na vlasti", napisao je u čestitki kardinal Bozanića uz želju da u vršenju te časne i odgovorne službe premijera i njegove suradnike prati snaga i svjetlo Duha Svetoga.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara