Božinović o nesreći ministrice i njene kume: Policija je postupila po zakonu

Božinović o nesreći ministrice i njene kume: Policija je postupila po zakonu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da je policija u slučaju prometne nesreće ministrice Gabrijele Žalac i prometne nesreće njene kume Marijane Obradović ''odradila posao po zakonu''.

''Kad govorimo o prometnoj nesreći prije nekoliko tjedana, policija je poduzela sve što je trebala po pravilima struke. Sam očevid, nakon posebnog izvješća policije, preuzelo je nadležno Državno odvjetništvo i u njihovim je rukama. Sličan odgovor je i za drugi slučaj'', rekao je Božinović nakon potpisivanja Sporazuma o preuzimanju prava i obveza Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUSZ).

Kaže kako je jasno da je policija postupila prema zakonu

Ministar je pojasnio kako je iz priopćenja policijske nesreće u kojoj je sudjelovala Marijana Obradović jasno da je policija postupila prema zakonu i pravilima struke.

''Kad govorimo o razlici između kaznenog i prekršajnog djela, određuje ju težina ozljede. Kada je lakša ozljeda onda je prekršajna, a teža onda je kaznena prijava. Nije na policiji da određuje težinu ozljede koju je osoba doživjela", rekao je.

Ministar je istaknuo da je Hrvatska među najsigurnijim državama u Europi i svijetu, pri čemu policija daje ''veliki obol''.

''Ovo je ministarstvo koje ima najviše zaposlenika i čiji su službenici svaki dan u kontaktu s građanima. Kad imamo slučajeve poput ovih, ispostavi se da je policija radila posao kad je trebala'', kazao je.

Kaže kako će stranka razgovarati o porukama Gabrijele Žalac

Na pitanje da komentira izjavu Gabrijele Žalac da joj podmeće netko iz stranke, Božinović je poručio kako je ''siguran da će stranka o tome razgovarati''.

''Pretpostavljam da će gospođa Žalac o tome upoznati stranačka tijela. Imala je razgovor s predsjednikom stranke, ja sam bio u Bruxellesu, nisam bio u osobnom kontaktu s bilo kime od njih", zaključio je Božinović.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac je 9. ožujka osobnim vozilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu u Vinkovcima, pri čemu je vozilom upravljala bez važeće vozačke dozvole. Nakon nesreće je prekršajno prijavljena, a djevojčica se uspješno oporavlja.

Marijana Obradović je 30. prosinca 2018. oko 18.30 sati u Osječkoj ulici u Jakšiću upravljajući automobilom pod utjecajem alkohola sletjela s kolnika i na nogostupu naletjela na 35-godišnju pješakinju i potom se udaljila.

Požeško-slavonska policija je u priopćenju pojasnila da nakon te nesreće nije podignula kaznenu već prekršajnu prijavu jer su ih naknadno iz bolnice izvijestili da je pješakinja lakše ozlijeđena pa nisu "ispunjeni elementi kaznenog djela".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara