Božinovićev zamjenik: Razmišljamo o obavezi nošenja maski u zatvorenim prostorima

Božinovićev zamjenik: Razmišljamo o obavezi nošenja maski u zatvorenim prostorima
Screenshot: N1 Televizija

DANIMA već Stožer i njegovi članovi govore o pooštrenju mjera kako bi se pokušalo spriječiti širenje koronavirusa. Istra je već najavila da će donijeti svoje mjere ako ih Nacionalni stožer ne donese, a zamjenik čelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut u Dnevniku N1 Televizije najavio je kako razgovaraju o tome da neke mjere budu nešto čvršće.

"Pokušavamo naći najbolju moguću mjeru kako da smanjimo širenje, a s druge strane da nešto ne zabranjujemo", kazao je Trut te dodao: "Neke mjere koje su možda bile labavije, možda ćemo pristupiti tim mjerama malo čvršće."

"Bez bliskog kontakta"

O obiteljskim proslavama kaže kako je broj onih koji sudjeluju na okupljanjima uvjetovan prostorom. 

"Imamo propisanih metar i pol razmaka između svakog sudionika na takvim aktivnostima. Ono što stalno apeliramo je da nema rukovanja, da nema grljenja i da nema doticaja i bliskog kontakta. Znam da je to teško na nekom obiteljskom druženju, ali zaista treba paziti", rekao je Trut. 

"Razmišlja se o obavezi nošenja maski u zatvorenim prostorima"

Kaže kako se nošenje maski u javnom prijevozu pokazalo dobro. 

"Razmišlja se o obavezi nošenja maski u zatvorenim prostorima. U svim onim prostorima gdje može doći do bližeg kontakta. To bi bio jedan sljedeći korak. Možda se u budućnosti naviknemo na te maske i to nam postane normalno", ističe Trut. 

"Pokušavamo balansirati između broja oboljelih i normalnog funkcioniranja društva i gospodarstva", dodaje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara