Bračni par s Floride dobio koronavirus, umrli isti dan u razmaku od 6 minuta

Bračni par s Floride dobio koronavirus, umrli isti dan u razmaku od 6 minuta
Foto: Facebook/Stuart Baker

PRIJE samo nekoliko tjedana, supružnici Stuart i Adrian Baker bili su savršenog zdravlja i 51 godinu u braku. No, sredinom ožujka počeli su se osjećati loše.

Stuart (74) i Adrian (72) živjeli su u Boynton Beachu na Floridi i bili su u mirovini. Prije otprilike tri tjedna, oboje su otišli liječniku jer se nisu osjećali dobro, rekao je njihov sin Buddy. Liječnik ih je poslao kući. Nekoliko dana kasnije i dalje su se osjećali loše pa im je liječnik preporučio da odu u bolnicu. Iz bolnice su otpušteni isti dan i upućeni u karantenu.

Umrli su isti dan

Nekoliko dana kasnije, 19. ožujka, rečeno im je da se vrate u bolnicu. Primljen je suprug jer je imao visoku temperaturu i astmu. Supruga je poslana kući jer nije imala ozbiljnije simptome, piše CNN.

24. ožujka Stuartu je potvrđena zaraza koronavirusom, a Buddy i njegova sestra odlučili su, kao mjeru predostrožnosti, odvesti u bolnicu i njihovu majku. 45 minuta nakon pregleda, liječnik im je rekao da je razina kisika u krvi kod njihove majke vrlo niska.

Liječnici su nakon nekoliko dana savjetovali da se bračni par premjesti u hospicij. Stuart i Adrian preseljeni su u istu sobu i skinuti su s respiratora da bi im bilo ugodnije. U nedjelju su umrli oboje, u razmaku od samo šest minuta, zbog komplikacija povezanih sa zarazom koronavirusom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara