Branitelj iz karlovačkog predgrađa digao kuću u zrak

Branitelj iz karlovačkog predgrađa digao kuću u zrak

U KARLOVAČKOM predgrađu Mala Švarča sinoć oko 23 sata odjeknula je snažna eksplozija. Iako je reagirala i hitna pomoć, čini se da ozlijeđenih nije bilo.

Kako piše portal Sedam.hr policija je dojavu o eksploziji zaprimila sinoć iza 23 sata, a dojavljeno je da je došlo do eksplozije u obiteljskoj kući u Maloj Švarči te da ju je uzrokovao 30-godišnji sin vlasnika kuće.

Isti izvor doznaje da se radi o razvojačenom branitelju Dejanu Poloviću koji je u kući živio s majkom Dragicom. Cijeli jedan kut kuće prizemnice je izbijen pa je očito kako se radilo o vrlo snažnoj eksplozivnoj napravi.

Jutros nešto poslije 7 sat policija je osiguravala mjesto događaja, koje je bilo zatvoreno sigurnosnom trakom, a policijski očevid još traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što se dogodilo. Ja i muž smo spavali na drugom kraju kuće, pa smo samo čuli eksploziju. Mislili smo da netko slavi pravoslavni Božić." - rekla je prva susjeda Polovićevih, dodajući kako se radi o jako dobrim ljudima.

"To je tako jako odjeknulo. Još sam pitao ženu da nam se slučajno nisu kobasice srušile na tavanu, ali nismo znali što se događa. Samo se digao dim i na kraju se sve sleglo." -  ispričao je susjed iz obližnje trgovine.

Policijska uprava karlovačka potvrdila je da je eksploziju u kući u karlovačkoj četvrti Mala Švarča izazvao tridesetogodišnji razvojačeni hrvatski branitelj Dejan Polović, koji se liječi od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Potpredsjednik HVIDRA-e i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Karlovačke županije Petar Banić rekao je da se Polović 1994. uključio u Drugu gardijsku brigadu i prošao mnoga ratišta, sve do Dubrovnika, te da je to na njemu ostavilo takvog traga da je pretežno bio po bolnicama.

U Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu doznaje se da je policija Polovića prepratila na Odjel neuropsijatrije Opće bolnice u Karlovcu, te da je istražni sudac Mladen Kosijer izdao nalog za pretres oštećene kuće, radi potrage za mogućim ilegalnim oružjem.

Foto: Sedam.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara