Branitelji liječeni od PTSP-a najavili tužbu protiv ministra Pančića

UDRUGA hrvatskih branitelja liječenih od Postraumatskog stresnog poremećaja (UHBLPTSP) sutra će Općinskom sudu u Zagrebu protiv ministra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Ivice Pančića, predati građansku tužbu zbog klevete te kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu zbog širenja lažnih vijesti, najavio je danas predsjednik zagrebačkog ogranka UHBLPTSPa Dubravko Svedrec.

U izjavi Hini Svedrec je naglasio da će se građanska tužba podnijeti zbog Pančićevih izjava medijima u vezi s primjenom spornog američkog testa MMPI-2, kojim se sada, zbog revizije invaliditeta, testiraju branitelji liječeni od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP).

Predsjednik zagrebačkog ogranka UHBLPTSP-a podsjetio je da je Pančić, u izjavi ´Vjesniku´ od 16. veljače, rekao da su ´branitelji liječeni od PTSP-a, kada voze automobil, tempirane bombe za volanom´, te je ocijenio kako je to kleveta.

Također nije točna tvrdnja ministra Pančić izrečena na konferenciji za novinare 12. veljače, da branitelj koji boluje od PTSP-a, ako želi može odbiti testiranje testom MMPI-2, rekao je Svedrec.

Jer, dodao je, u udrugu su se javili branitelji koji su odbili testiranje, nakon čega im je ukinut status hrvatskog ratnog vojnog invalida na temelju dijagnoze PTSP-a.

Predsjednik zagrebačkog ogranka UHBLPTSP-a Dubravko Svedrec također je rekao da iako je Hrvatsko psihološko društvo savjetovalo da se prestane s grupnim testiranjima testom MMPI-2 branitelja s dijagnozom PTSP-a, ona se nastavljaju, naročito u regionalnim centrima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara