Braniteljske udruge osobom godine proglasile Mladena Markača

Braniteljske udruge osobom godine proglasile Mladena Markača

Screenshot: YouTube

UDRUGA hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i ove je godine, po drugi put, proglasila Osobu godine, a to je priznanje za 2015. dobio Mladen Markač, general pukovnik u mirovini, priopćeno je iz te udruge.

"Riječ je o bivšem zapovjedniku specijalnih redarstvenih postrojbi MUP-a RH u vrijeme Domovinskoga rata, junaku i hrvatskom mučeniku, koji je s generalom Ante Gotovinom bio godinama nevin u Haaškom zatvoru, a koji je svojim djelom i ponašanjem i nakon robije iznimno pridonio, ne samo napretku i promidžbi hrvatskog Domovinskoga rata, već i izgradnji imidža ljudi koji su bili prvi kad je trebalo", stoji u priopćenju.

Markač je primjer iznimno poštenog, pravednog i hrabrog hrvatskog ratnika, to je čovjek koji nikada nije ostavio svoje suborce, pa i u najtežim trenucima. "Bio je i jeste velika podrška i svima onima koji već više od godinu dana, pod vodstvom Glogoškog, Klemma, Jukića i drugih, protestiraju u Zagrebu. Mnogima je bio i ostao idol borbe za slobodnu, samostalnu, demokratsku i neovisnu hrvatsku državu, bez obzira i na žrtvu sebe i svoje obitelji", ističe UHBDR 91.

U anketi su sudjelovali predstavnici 50-ak udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.
Priznanje Osoba godine, svečano će generalu Markaču biti uručeno početkom 2016. u Zagrebu.
Lani je to priznanje dobio hrvatski branitelj i stradalnik Đuro Glogoški, podsjeća se u priopćenju koje je potpisao predsjednik UHBDR 91. Mladen Pavković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara