BRANKO STOJKOVIĆ NA HTV-U PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM

Nezavisni kandidat Branko Stojković predstavio je večeras na HTVu svoj izborni program, ističući da će se zalagati da se "obeščašćenim radnicima vrati ponos".

Stojković, koji je svoju nezavisnu listu kandidirao u 2. izbornoj jedinici, najavio je da će u Saboru zatražiti da se svim radnicima koji su ostali bez posla isplati po 500 eura odštete za svaku godinu koju su proveli na poslu.

Zatražit će i da se nezaposlenima koji su na burzi rada više od 10 godina to vrijeme upiše u radni staž, te da Sabor donese zakon o vrednovanju ljudskog rada, koji bi utvrdio minimalne satnice za svaki posao.

Stojković se zalaže i za zabranu prekomjernog uvoza, pogotovu uvoza skupe hrane loše kakvoće, te za zakonsku zabranu "kamatarenja".

Biračima je obećao da će se zalagati i za neovisnost policije, pravosuđa i vojske, za reviziju pretvorbe i privatizacije, te proračunsko financiranje tehnološkog razvoja.

Najavio je i da će u Saboru zatražiti da se državno zemljište dodijeli poljoprivrednicima, te da se socijalno ugroženim građanima da besplatan ogrijev, "umjesto da hrvatske šume iskorištava lobi u čijem su vlasništvu privatne pilane".

(Hina) ibob/tr ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara