Brat Filipa Hrgovića zbog 15.000 eura naručio da čovjeku bace bombu u dvorište

Brat Filipa Hrgovića zbog 15.000 eura naručio da čovjeku bace bombu u dvorište
Foto: PU zagrebačka

ZAGREBAČKA policija uhitila je Matiju Hrgovića, brata poznatog boksača Filipa Hrgovića, zbog sumnje da je zastrašivao muškarca i prijetio mu. Sve je kulminiralo bacanjem ručne bombe u dvorište oštećenog. Motiv je bio novac.

Mlađem Hrgoviću, 25-godišnjem Matiji, ovo nije prvi put da ima problema sa zakonom.

Policija je objavila podulje priopćenje u kojem je iznijela detalje.

Osumnjičeni je htio 15.000 eura, autima se muvao oko kuće žrtve

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 25-godišnjak, zajedno sa za sad nepoznatim počiniteljima u vremenskom periodu od početka 2018. godine do veljače 2020. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri da uporabom sile i ozbiljnom prijetnjom protupravno pribavi postojeću tražbinu od oštećenog u iznosu 15.000 eura, kontinuirano dolazio do adrese prebivališta oštećenog na području Sesveta, zastrašivao ga i držao u neprestanom stanju straha, tako da je u više navrata sam ili u društvu drugih osoba koristeći više različitih osobnih vozila, prolazio ispred njegove obiteljske kuće, čime je naglašavao svoju prisutnost i pritisak u odnosu na oštećenoga. U nekoliko navrata, oštetio je obiteljsku kuću bacajući kamenje i druge predmete kojom prilikom su oštećene staklene površine, nakon čega je osumnjičeni sam ili u društvu s drugim za sad neutvrđenim osobama dolazio na adresu stanovanja oštećenog te mu verbalno prijetio", stoji u priopćenju.

Oštetio mu je ulazna vrata kuće

"Nadalje, 9. rujna 2018. godine oko 23 sata osumnjičeni je došao na adresu prebivališta oštećenog te uporabom sile i uz prijetnje oštetio ulazna vrata kuće, a sve u cilju naplate novčanog iznosa od 15.000 eura, kojom prilikom je počinjena šteta u iznosu od oko 3000 kuna", dodala je policija u priopćenju.

Naručio je da žrtvi bace bombu u dvorište

"S obzirom na to da osumnjičeni nije uspio u namjeri naplate, nastavio je s daljnjim zastrašivanjem oštećenog i njegove obitelji, kojom prilikom je angažirao, za sad nepoznatu osobu, da baci ručnu bombu u dvorište obiteljske kuće oštećenog, slijedom čega je dana 25. siječnja 2020. godine oko 3 sata zasad nepoznata osoba to i učinila. Uslijed toga došlo je do oštećenja obiteljske kuće i drugih okolnih kuća, pri čemu je nastala materijalna šteta od oko 7000 kuna.

Prilikom provođenja ovog kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga stana i drugih prostorija kod 28-godišnjaka na području Sesveta za kojeg se posumnjalo da bi mogao biti povezan s navedenim kaznenim djelima. Tom prilikom je u neovlaštenom posjedu pronađeno 13 ručnih bombi koje su od njega oduzete. Poradi navedenog, 28-godišnji muškarac je uhićen zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari' te priveden pritvorskom nadzorniku uz podnesenu kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđena povezanost tog 28-godišnjaka s ovim kaznenim djelom oštećenja tuđe stvari", zaključila je policija.

Problematičan brat boksačke zvijezde

Nije ovo prvi put da se Matija Hrgović našao iza rešetaka. Štoviše, u zadnje je vrijeme u više navrata imao problema sa zakonom. Prošle godine u svibnju uhvaćen je s drogom. U automobilu u kojem se nalazio nađene su znatne količine kokaina.

Krajem rujna izašao je na slobodu nakon četiri mjeseca u Remetincu. Nagodio se na kaznu od 14 mjeseci, a ona mu je pretvorena u djelomični uvjet, odnosno šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, dok je za preostalih osam mjeseci dobio četverogodišnji rok kušnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara