Brat i sestra na Šri Lanki preživjeli eksploziju, počeli bježati pa poginuli

Brat i sestra na Šri Lanki preživjeli eksploziju, počeli bježati pa poginuli
Foto: Facebook

MEĐU više od 320 poginulih u eksplozijama na Šri Lanki su i Daniel i Amelie Linsey, brat i sestra iz Velike Britanije.

Oni su uspjeli pobjeći kad se začula prva eksplozija u luksuznom hotelu Shangri-La u Colombu. No tijekom njihove borbe za život odjeknula je još jedna bomba koju ipak nisu uspjeli preživjeti.

Bili su na doručku u hotelu

Britanski mediji pišu da su u trenutku napada 19-godišnji Daniel i 15-godišnja Amelie doručkovali sa svojim ocem Matthewom prije leta kući.

Otac je uspio preživjeti napade, nakon čega se vratio u London, gdje su ga dočekali supruga Angelina i dvojica sinova koji nisu bili na kobnom odmoru.

"Ne mogu opisati taj horor. Ljudi su vrištali, bio sam s djecom, nisam ni znao jesu li dobro jer je bio mrak. Počeli smo trčati kad je došlo do nove eksplozije. Stigli smo do dizala, a ja ih nisam mogao probuditi. Daniel je izgledao gore od Amelie. Nisam ga mogao oživjeti. Jedna žena mi je pomogla s kćerkom i odveli smo ih do hitne pomoći, a ja sam molio da ih spase", prisjetio se otac Matthew svega što je proživio.

Medijima je otkrio kako je Daniel volontirao u sirotištu u Etiopiji, a Amelie je opisao kao prekrasnu djevojku izvana i iznutra.

"Zanimala ih je druga kultura. Voljeli su putovati", rekao je 61-godišnji Matthew.

"Tata je rekao kako je sve zahvatila druga eksplozija, dok su pokušavali pobjeći. Moj brat i sestra odmah su ostali bez svijesti te su prebačeni u bolnicu, gdje se nisu probudili. Tata je šokiran i nije rekao ništa drugo osim toga. Pokušava ostati jak zbog mlađeg brata koji ima 12 godina i zbog mame", rekao je 21-godišnji David, najstarije dijete obitelji Linsey.

ISIS objavio fotografije i video: "Ovo su bombaši sa Šri Lanke"

Odgovornost za napade preuzeo je ISIS, a njihova novinska agencija Amaq objavila je fotografije i snimku osmorice muškaraca za koje tvrde da su teroristi koji su izveli napade u crkvama i hotelima.

RAZVOJ DOGAĐAJA SA ŠRI LANKE PRATITE NA INDEXU NA OVOM LINKU.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz teror na Šri Lanki instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Teror na Šri Lanki

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara