Brayshow, Rugova i kosovska vlada osudili ubojstvo međunarodnog policajca

Sinoćnje ubojstvo UNMIKovog policajca na cesti MitrovicaLeposavić, na sjeveru Kosova je naišlo na svestranu i oštru osudu na Kosovu.

Vrštelj dužnosti civilnog upravitelja UN-a na Kosovu, Charles Brayshow najoštrije je danas osudio ubojstvo pripadnika policije UNMIK-a. Pripadnik policije ubijen je na dužnosti sinoć nešto prije ponoći kada je na njega otvorena vatra iz zasjede dok se nalazio u vozilu s jasno vidljivom oznakom UN policije.

Brayshow je kazao kako je ubojstvo "čin vrijedan prezira i da su zbog toga stanovnici Kosova podjednako zgroženi kao i on". Prema njegovoj ocijeni, "ubojstvo je izravan napad na međunarodne mirovne snage, zakon red i mir", stoji u priopćenju UNMIK-a.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova osudio je ubojstvo međunarodnog policajca na sjeveru Kosova ističući kako je to djelo ekstremista koji ne žele napredak Kosova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovska vlada posebnim je priopćenjem osudila ubojstvo i izrazila svoju potporu povjereniku međunarodne policije na Kosovu, Stehpanu Felleru i policiji u naporima za uspostavljanje reda i mira i u borbi priotiv zločina na Kosovu.

Sinoćnje ubojstvo na sjeveru Kosova osudile su naoštrije i sve vodeće albanske političke stranke, te i politički čelnici Srba sa Kosova.

(Hina) bb sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara