Britanac glumio tinejdžericu da bi se seksao s djevojčicom pa dobio četiri godine zatvora

Britanac glumio tinejdžericu da bi se seksao s djevojčicom pa dobio četiri godine zatvora

Tekst: I.M.
Foto: Sky News

BRITANSKA policija je u lipnju ove godine uhitila 24-godišnjeg Matthewa Knotta, učitelja znanosti iz Manchestera koji se na internetu predstavljao kao tinejdžerica te kontaktirao 13-godišnjakinju s kojom je kasnije imao seksualni odnos.

Zbog seksa s djetetom je Knott ovih dana osuđen na četiri godine zatvora, a na pet godina su mu zabranjeni rad sa djecom i pristup internetu. Također, zabranjeno mu je da ostaje nasamo sa djevojčicama mlađima od 16 godina. Na suđenju je Knott zanijekao optužbe za silovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenose britanski mediji, Knott je 13-godišnjakinji slao eksplicitne poruke i tražio je da mu pošalje svoje golišave fotografije. Kreirao je na MSN-u profil 15-godišnje "Jessice" i tako se obraćao žrtvi, koja nije bila učenica njegove škole. Nagovarao ju je da se nađu.

Tjedan dana nakon što su započeli s dopisivanjem putem interneta, 13-godišnjakinja je pristala na susret. Pokupio ju je svojim automobilom i odvezao je do svog stana, gdje joj je, "kao nastavnik", naredio da skine sa sebe odjeću te su imali seksualni odnos. Potom ju je odvezao kući.

Kasnije je "Jessica" 13-godišnjakinji poslala poruku: "Je li ti bilo zabavno?". Kad je djevojčica odgovorila da nije, Knott joj je rekao da izbriše sve poruke koje su razmjenjivali i "sve zaniječe ako se policija uplete". Djevojčica je ipak sve kasnije ispričala majci, koja je odmah pozvala policiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara