Britanci "poludjeli" za hrvatskim nekretninama

Britanci "poludjeli" za hrvatskim nekretninama

BRITANSKI poslovni portal Business Online piše kako će Hrvatska uskoro postati nova Azurna obala, te poziva na kupnju nekretnina u Hrvatskoj, kojima se u posljednje tri godine cijena utrostručila.

Cijene nekretnina udvostručile su se u posljednje dvije godine, no još uvijek su niže od onih u južnoj Francuskoj, piše poslovni portal.

Business online upozorava Britance da će se, ukoliko "pogode" lokaciju, profit ostvariti već u sljedeće tri godine te da će nakon što Hrvatska 2008/2009. uđe u Europsku Unije cijene skočiti "poput rakete".

Nekretnine u Zagrebu, prekrasnom i često zaboravljenom glavnom gradu Hrvatske, u stalnom su  porastu, no još uvijek su niže nego u Pragu i Budimpešti, piše poslovni portal.

Cijene nekretnina u Dubrovniku, poznatom po povijesnim zidinama i okruženom azurno plavim morem, porasle su 20 posto prošle godine, a za jednosoban stan u Gružu treba izdvojiti 174 tisuće eura.

Portal piše kako je dostupnost ključan faktor, koji ide u prilog kupnji nekretnina u Hrvatskoj. Zračne luke Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule, Zadra i Brača povezane s mnogim europskim destinacijama, a do 2008. godine trebala bi biti dovršena gradnja autoceste do Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Business Online piše kako u Hrvatsku ne  lete niskobudžetne avio kompanije, treba upozoriti kako je Hrvatska već neko vrijeme s Njemačkom povezana avioprijevoznikom Germanwings, a očekuje se i dolazak RyanAira, za početak najvjerojatnije na liniji Dublin-Pula.

Cijene nekretnina na istarskom poluotoku, u Rovinju, Poreču i Puli niže su nego na talijanskoj rivijeri, a cijena trokrevetne kuće pokraj mora, bazenom i vrtom je oko 220 tisuća eura.

Business Online piše i o niskim cijenama nekretnina na otocima, poput onih na Braču, gdje apartman s pogledom na more stoji samo 60 tisuća eura.

Uz savjete kako kupiti nekretnine, Britanci su napravili i kratak profil naše zemlje u kojem se navode nedavne političke i ekonomske promjene, koje predvodi aktualni premijer Ivo Sanader te savjeti poput onih gdje jesti i unajmiti automobil. Uz iscrpne savjete stoji i neizostavan podatak za Britance - koliko u Hrvatskoj stoji pivo.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara