Britanija uzdrmana: Zbog vjenčanja gay svećenika pokrenuta istraga

VIKAR dr. Martin Dudley vodio je ceremoniju vjenčanja svećeničkog gay para, no on to poriče i tvrdi da ih je samo "blagoslovio".

Zbog toga mu prijeti otkaz jer londonski biskup nije bio informiran o događaju, a zbog gay vjenčanja, i to dvojice svećenika, pokrenuta je i istraga. Dudley je kontroverzna figura, oženjen je i ima dvoje djece. Prošle godine vjenčao je ženu s kojom je imao aferu dok je ova još bila udana.

Što se tiče obreda vjenčanja gay para, on se odvio u crkvi Svetog Bartolomeja. Bilo je prisutno čak 300 ljudi, razmijenjeno je prstenje, održana je misa i svaki od mladih svećenika je još uz sebe imao i kuma. Međutim, izmijenili su zavjete. Tako se umjesto "spajam ovog muškarca i ženu u sveti brak" čulo "spajam ove muškarce u zavjetu ljubavi i odanosti".

Zbog pozornosti koje je ovaj događaj potaknuo jedan od "mladenaca" se vratio u Novi Zeland dok ga njegov partner planira slijediti. Međutim, Dudleyja, koji sebe opisuje "robusnim heteroseksualcem", istraga nimalo ne brine. "Ne zamaram se pravilima jer su to samo smjernice, a u ovom slučaju samo sam htio biti na usluzi prijateljima koji su me zamolili za pomoć", kazao je za Telegraph.

J.M.
Foto: This is London

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara