Britanske vlasti savjetuju građanima: Izbjegavajte putovanje na Šri Lanku

Britanske vlasti savjetuju građanima: Izbjegavajte putovanje na Šri Lanku
Ilustracija: EPA

VELIKA Britanija savjetovala je danas svojim građanima da ne putuju na Šri Lanku osim ako je to nužno, nakon bombaških napada na Uskrs u kojima je poginulo najmanje 359 ljudi, dodavši kako će teroristi vrlo vjerojatno pokušati izvesti nove napade.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je kako bi novi napadi mogli biti nasumični i uključivati lokacije koje posjećuju stranci.

"Nakon stravičnih napada na Uskrs i sigurnosne operacije Šri Lanke koja je u tijeku odlučio sam ažurirati savjete za britanske državljane o putovanju na Šri Lanku, preporučivši im da tamo ne idu osim ako moraju", rekao je britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt.

BBC: Poginulo je 8 Britanaca

BBC piše kako je među 359 poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele osam Britanaca.

Ministarstvo državljane savjetuje da budu na oprezu, prate razvoj događaja i slušaju savjete lokalnih snaga sigurnosti i hotelskog osoblja. Preporučuje im se izbjegavanje javnih mjesta na kojima se okuplja puno ljudi, velikih skupova i bilo kakvih prosvjeda, piše BBC.

Savjetuje se i izbjegavanje putovanja tijekom policijskog sata i održavanje kontakata s obiteljima i prijateljima kako bi znali planove putnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara