Britanski ministar tvrdi da drugog referenduma o Brexitu neće biti

Britanski ministar tvrdi da drugog referenduma o Brexitu neće biti
Foto: EPA

BRITANSKI ministar obrazovanja Damian Hinds izjavio je danas kako vlada ne planira drugi referendum, odbacivši izvješća da ministri razmatraju tu mogućnost kako bi prekinuli zastoj oko Brexita. Na pitanje novinara Sky Newsa planira li vlada referendum, Hinds je odgovorio niječno.

Drugi referendum donio bi podjele

"Ne, drugi referendum donio bi podjele. Građani su glasovali, imali smo referendum i sada trebamo provesti rezultate glasovanja." On je opisao sporazum premijerke Therese May o napuštanju Europske unije "uravnoteženim" dogovorom koji bi zastupnici trebali podržati.

May je ovaj tjedan otkazala glasanje o sporazumu o Brexitu zbog prevelikog protivljenja zastupnika zaštitnom mehanizmu za Sjevernu Irsku koji bi trebao spriječiti ponovno uvođenje čvrste granice na irskom otoku, a za koji kritičari smatraju da bi mogao zauvijek vezati Britaniju uz EU.

May vjeruje u dodatna EU jamstva

Nakon summita EU-a u Bruxellesu u petak, May je kazala da je moguće da EU da dodatna jamstva da će tzv. backstop za Sjevernu Irsku biti privremen, iako su joj europski čelnici kazali da neće ponovno pregovarati o sporazumu.

The Times je jučer objavio da većina britanskih ministara misli da je sporazum o Brexitu mrtav i da razmatraju druge opcije, uključujući novi referendum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara