Britanski par proglašen krivim za izgladnjivanje sedmogodišnje kćeri do smrti

Britanski par proglašen krivim za izgladnjivanje sedmogodišnje kćeri do smrti

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

RODITELJI sedmogodišnje britanske djevojčice Khyre Ishaq proglašeni su krivima za ubojstvo kćeri koju su 2008. godine izgladnjeli do smrti, prenosi danas britanski Telegraph.

Khyrin očuh, 30-godišnji Junaid Abuhamza, proglašen je krivim za ubojstvo bez predumišljaja, jer je Kraljevski sud u Birminghamu uzeo u obzir njegovo loše mentalno stanje, dok je sudac Roderick Evans odbacio obranu 34-godišnje majke Angele Gordon, proglasivši je krivom za najteži oblik umorstva s predumišljajem.

Sud je prema Abuhamzi primijenio nešto blaži kriterij jer je priznao ubojstvo na mah, dok isto priznanje, s obzirom na težinu djela i činjenicu da je njezina biološka majka, Angeli Gordon nije olakšalo situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Khyra je umrla u svibnju 2008. godine nakon što su je roditelji doveli u bolnicu u komatoznom stanju, potpuno izmučenu i izgladnjelu, a šokirani liječnici na suđenju su izjavili da je djevojčica dovedena u stanje koje je u britanskoj medicinskoj praksi bilo do tada nezabilježeno.

Držali ih pod ključem uz zdjelicu ječmene kaše

Na suđenju je utvrđeno da je majka Angela malu Khyru i četvoricu njezine braće držala u jednoj sobi i tek ih povremeno hranila zdjelicom obične ječmene kaše koju su dijelili, te su bili prisiljeni jesti rukama.

U to vrijeme Abuhamza i Gordon su kuhinju punu hrane držali pod ključem, a djeci nisu dopuštali da izađu iz sobe u kojoj su bila zaključana.

Djeca su maltretirana na razne druge načine, fizički su kažnjavana i prisiljavana da usred zime gotovo gola stoje na trijemu ukoliko bi zatražila hranu. Razlog zbog kojega su roditelji odlučili izolirati djecu od ostaloga svijeta i izgladniti ih do smrti, nije pojašnjen, a presuda će biti objavljena naknadno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara