britanski pisci u zagrebu

U prostorijama Kulturnog centra Kaptol na večerašnjoj književnoj večeri predstavili su se priznati britanski pisci Niall Griffiths, Bernadine Evaristo, Toby Litt i Valentine Cunningham.

Gostovanje britanskih pisaca u Zagrebu organizirao je British Council u sklopu projekta "Write On!".

Direktor British Councila Roy Cross izjavio je da je to prvi književni susret britanskih pisaca s hrvatskim, koji je ove godine posvećen proznom stvaralaštvu. 2004. bit će u znaku poezije, a 2005. predstavit će se najpoznatiji britanski dramski pisci mlađe generacije.

Cross je izrazio nadu da će ti književni susreti otvoriti teme poput onih što danas znači biti dobar pisac, o povratku realizmu u proznom stvaralaštvu, ili o napuštanju novih tendencija u suvremenoj književnosti.

Britanske pisce na večerašnjem književnom susretu predstavio je Valentine Cunningham, predavač engleske književnosti na koleđu Corpus Christi u Oxfordu, te redoviti profesor na Sveučilištu u Oxfordu.

Večerašnji susret pisaca izazvao je veliko zanimanje zagrebačke publike, osobito mlađe. Britanski pisci obići će i druge gradove u Hrvatskoj - Bjelovar, Osijek, Rijeku, Split i Varaždin.

Za kraj gostovanja, svi će se okupiti u Zadru, na okruglom stolu na kojemu će se raspravljati o suvremenoj književnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara