Britanski tinejdžer dobio 20 godina za "sotonsko" ubojstvo

BRITANSKI tinejdžer, 16-godišnji Luke Mitchell, koji je bio fasciniran sotonizmom, u petak je osuđen na najmanje 20 godina zatvora zbog ubojstva svoje 14-godišnje djevojke Jodi Jones.

Sudac suda u Edinburghu Nimmo Smith u obrazloženju presude rekao je kako je okrutno umorstvo možda bilo inspirirano slikarskim djelima rock zvijezde Marilyna Mansona, jer je Jodi Jones bila skinuta, vezana i divljački izbodena na smrt u šumi nedaleko od svojeg doma u Škotskoj u ljeto 2003.

Sličnosti između rana zadanih Jodi i strašnog ubojstva holivudske glumice Elisabeth Short 1947., koje je "Crnom Dahlijom" dočarao Manson, nisu se mogle zanemariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mansonove slike, utemeljene na ubojstvu "Crne Dahlie" Elizabeth Short, bile su dijelom njegove izložbe Zlatno doba groteske iz 2003., a većinom prikazuju truplo Elizabeth Short u raznim fazama unakaženosti.

"Jodi te voljela i vjerovala ti, a ti si uzrokovao njezinu stravičnu smrt i unakazio njezino tijelo", rekao je sudac optuženom, odbivši Mitchellovu fascinaciju sotonizmom opravdati "pukom adolescentskom pobunom".

Mitchell, koji poriče ubojstvo, nije pokazao nikakve osjećaje prilikom objavljivanja presude, a njegov je odvjetnik najavio žalbu.

Luke Mitchell je rođen 1988. godine, a Jodie je bila dvije godine mlađa od njega. Počeli su se viđati u ožujku 2003. godine, i u početku su se viđali nekoliko puta tjedno, a nedugo zatim počeli su se viđati svake noći.

Jedne večeri u lipnju 2003. godine Jodie je krenula šumom prema Lukeovoj kući, no do nje nikad nije stigla. Njeno tijelo pronašli su članovi Lukeove i njene obitelji koji su se uputili u potragu za njom, a njeno unakaženo tijelo izazvalo je zgražanje javnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara