Britanski veleposlanik u BiH reagirao na prijetnje i uvrede Martini Mlinarević

Britanski veleposlanik u BiH reagirao na prijetnje i uvrede Martini Mlinarević
Foto: Facebook

BRITANSKI veleposlanik u Bosni i Hercegovini Matt Field reagirao je na harangu s kojom se na društvenim mrežama, ali i u javnom životu, suočila Martina Mlinarević Sopta, spisateljica i inače dugogodišnja kolumnistica Indexa.

"UK pozorno prati napade na javnu ličnost, književnicu i novinarku Martinu Mlinarević Soptu. Sposobnost neslaganja sa nekim, bez posezanja za verbalnim napadima i govorom mržnje, je osnovna demokratska vrijednost. Intimidacija i prijetnje su nedopustive", poručio je britanski veleposlanik putem Twittera. 

Oštra kritičarka hrvatskih vlasti u BiH Martina Mlinarević Sopta na svom Facebooku objavila je kakve su joj uvrede upućene nakon što je izbačena s programa festivala Evergreen Fest u Čitluku. 

Podsjetimo, u Čitluku joj je iznenadno otkazana promocija knjige "Huzur", što je ona nazvala zabranom i osvetom. Organizatori su svoj potez pokušavali opravdati time da bi publika mogla negativno reagirati na njen nastup nakon što su dvojica glazbenika, Edo Maajka i Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon iz grupe Zabranjeno pušenje, isprovocirali publiku vicevima o Međugorju i Gospi.

"Festival koji traje mjesec dana, godinama, na kojem se izmijenja stotine izvođača, performera, umjetnika, festival Hercegovine, iz mog susjedstva, ima za problem moju književnu večer. Uz udaljavanje mojih knjiga iz hercegovačke knjižare prije par mjeseci, ovo je novi izravan udar na moj rad i egzistenciju u okruženju u kojem živim, gdje mi je rad i egzistencija apsolutno onemogućena", napisala je na svome Facebook profilu Mlinarević Sopta.

Martinu Mlinarević Soptu nedavno je za veleposlanicu BiH u Češkoj imenovao član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kojega su Bošnjaci nametnuli Hrvatima i čija je jedna od prvih odluka bila smjena svih ranije imenovanih diplomata Hrvata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara