Brkić: Nikome nisam rekao da ide iz Hrvatske, posebno ne zato što je Srbin

Brkić: Nikome nisam rekao da ide iz Hrvatske, posebno ne zato što je Srbin

Foto: FAH

MILIJAN BRKIĆ, kandidat za ministra branitelja, na Facebooku se još jednom osvrnuo na tvrdnje Milorada Pupovca da se osjeća ugroženo u Hrvatskoj.  Brkić mu je odgovorio da u tom slučaju ode onamo gdje neće biti ugrožen.

"Milorad Pupovac nikada nije dijelio niti sada dijeli sudbinu hrvatskih građana bez obzira jesu li hrvatske ili srpske nacionalnosti. Nije ga briga za njihovo teško materijalno i uopće društveno stanje. Naprotiv, on živi u iluzijama jugoslavenštine koja se hrani "proizvodnjom" međunacionalnih sukoba, nekada nižeg, a nekada višeg intenziteta što sve više prepoznaju i građani srpske nacionalnosti u Hrvatskoj. Dakle, nikome nisam rekao da 'ide iz Hrvatske' kao što to insinuiraju pojedini mediji danas. Nisam nikoga tjerao, posebno ne zato što je Srbin", zaključio je Brkić.

Kazao je kako nikoga ne mrzi te da ima puno prijatelja Srba.

"Ja imam puno prijatelja Srba koji vole domovinu Hrvatsku, tako da ne znam o čemu on priča. Ja nikoga ne mrzim, a otkud njemu taj termin mržnja, nije mi jasno. I doista, nitko u našoj Hrvatskoj nije, niti smije biti ugrožen zbog svog nacionalnog ili bilo kojeg drugog opredjeljenja, jer smo se u Domovinskom ratu borili i hvala dragom Bogu i izborili za samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku", poručio je Brkić.

Poslao je i poruku takozvanim "etnobiznismenima", odnosno osobama koje nacionalnu pripadnost koriste za promicanje svojih političkih i materijalnih interesa, da nemaju monopol na srpstvo i da ne mogu govoriti u ime svih hrvatskih građana srpske nacionalnosti. Podsjetio je da demokracija podrazumijeva pluralizam i na manjinskoj političkoj sceni

 

 

[ ŠTO SAM STVARNO REKAO O UGROŽENOSTI "ETNOBIZNISMENA" ]Kako dio medija želi neistinito i zlonamjerno prikazati moju...

Posted by Milijan Brkić on Wednesday, 9 March 2016

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara