KORONAVIRUS U SVIJETU

Brnabić: Epidemiološka situacija u Vojvodini mirna, ne kriju se podaci o umrlima

Brnabić: Epidemiološka situacija u Vojvodini mirna, ne kriju se podaci o umrlima
Foto: EPA

SRPSKA premijerka Brnabić rekla je u Novom Sadu da je epidemiološka situacija u Vojvodini povoljna, da novooboljelih od koronavirusa ima najviše u južnoj Srbiji te da vlada nije krila podatke o broju umrlih.

Ona je u posjetu Novom Sadu istaknula da je situacija u Vojvodini potpuno mirna i da jučer u tom gradu nije bilo pozitivnih, prenijela je agencija Tanjug.

“Ako izuzmete Leskovac, Vranje, jug Srbije, gdje imamo neke probleme, Srbija je potpuno mirna”, rekla je Brnabić.

Prema najnovijim podacima objavljenima u četvrtak, u Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su u tom razdoblju preminule. 

Država nikad nije krila nijedan podatak o zaraženima i preminulima u Srbiji od koronavirusa, izjavila je premijerka Brnabić odbacivši kao netočne i neozbiljne neslužbene informacije da postoji veći broj preminulih nego što se objavljuje.

"To je ozbiljna optužba. Mi smo podatke, vlada i krizni stožer, dobivali izravno iz bolnica“, navela je i dodala da je do sada preminulo 235 ljudi.

Festival Exit vjerojatno u kolovozu

Premijerka je izjavila da su državna tijela protiv otkazivanja poznatog muzičkog festivala Exit, koji se prethodnih godina održavao na petrovaradinskoj tvrđavi u lipnju.

"U ovom trenutku mi smo donijeli preporuku da se 'Exit' pomakne za kolovoz jer očekujemo da će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Europi“, rekla je Ana Brnabić.

Predsjednik vlade Vojvodine Igor Mirović je izjavio da se u kliničkom centru Vojvodine liječi 12 pacijenata i da nitko nije na respiratoru.

On je dodao da je zabilježeno 11 slučajeva samo u južnom Banatu, gdje, kako kaže, postoji malo lokalno žarište.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara