Broj zaposlenih u industriji u godinu dana znatno pao

Broj zaposlenih u industriji u godinu dana znatno pao
Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

UKUPAN broj zaposlenih u industriji u srpnju ove godine manji je u odnosu na lipanj za 0,1 posto, a u odnosu na srpanj prošle godine za 3,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u srpnju u odnosu na lipanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 1,9 posto, u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, te u proizvodnji prehrambenih proizvoda za 0,9 posto.

Najveći godišnji pad u brodogradnji

Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 4,1 posto, te u proizvodnji tekstila, za 2,9 posto.

Godišnja usporedba pokazuje da je u srpnju najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za deset posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 30,3 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih sedam mjeseci ove godine porasla je 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara