Broj žrtava u pokolju u Teksasu porastao na 22

Broj žrtava u pokolju u Teksasu porastao na 22
Foto: Twitter

BROJ mrtvih u masovnoj pucnjavi u El Pasu u Teksasu narastao je na 22 pošto su dvije žrtve podlegle ranama i preminule u bolnici, a počinitelj pokolja u Daytonu, čiji se motivi još istražuju, već je prijetio "odstrelnom listom", objavila je policija u ponedjeljak. 

Napadač u robnoj kući Walmart u El Pasu je Patric Crusius, 21-godišnji bijelac iz Allena, u Teksasu, za kojega će tužitelji tražiti smrtni kaznu. Savezne vlasti istražuju taj pokolj kao slučaj domaćeg terorizma.

"Učinit ćemo ono što činimo teroristima u ovoj zemlji, pružit ćemo brzu i sigurnu pravdu", rekao je državni tužitelj John Bash.

Agencija AFP podsjeća da su se u razmaku od 13 sati u SAD-u dogodile dvije masovne pucnjave: jedna u Teksasu s 22 mrtvih i u Ohiju gdje je ubijeno devet ljudi.

Među ubijenima u ta dva krvoprolića su roditelji jednog mališana, sestra napadača iz Daytona, ujak koji je posjećivao svoju nećakinju, najmanje sedam Meksikanaca... Sveukupno 31 ubijena osoba.

Objavio manifest

Prije nego je krenuo u krvavi pohod u El Pasu, napadač je objavio svoj manifest u kojem osuđuje "invaziju Latinoamerikanaca na Teksas".

Mladi par, Jordan i Andre Anchando od 25 i 23 godine, poginuo je u Walmartu gdje su kupovali stvari za nadolazeću školsku godine za svoju djecu, dok je s njima bio najmlađi, dvomjesečni dječačić. On je preživio i ima nekoliko fraktura, a od metaka ga je zaštitila majka.

Jedan od heroja je 63-godišnji David Johnson koji je zaštitio svoju suprugu i 9-godišnju nećakinju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara