Broj žrtava željezničke nesreće popeo se na 46, ozlijeđena djeca zbog šoka zanijemila

Broj žrtava željezničke nesreće popeo se na 46, ozlijeđena djeca zbog šoka zanijemila

BROJ žrtava teške željezničke nesreće koja se dogodila 23. siječnja nadomak Podgorice porastao je na 46, a djeca koja su nakon nesreće ostala živa zanijemila su od šoka.

Na odjelu intenzivne njege Kliničkog centra u Podgorici, na kojemu se trenutačno nalazi 11 pacijenata ozlijeđenih u nesreći koji su još u životnoj opasnosti, u petak popodne umrla je 46. žrtva nesreće Slobodanka Joksimović iz Bijelog Polja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nesreći su, prema najnovijim podacima crnogorskog Tužilaštva, ozlijeđene 263 osobe, znatno više nego što je prije priopćio Klinički centar.

Kako piše srpski Kurir u Dječjoj bolnici u kojoj je bilo zbrinuto više od 115 djece stradalih u prometnoj nesreći, sada je ostalo još desetak djece, od kojij je petoro u teškom stanju.

U sobama u kojima su djeca smještena vlada mrtva tišina, djeca šute i nijemo gledaju ispred sebe. Na pitanje jesu li dobro odgovaraju kimanjem glave, rijetki tiho izuste riječ "Da".

Liječnici su kazalo kako mnoga djeca još nisu ni zaplakala, pa s njima rade psihijatri.

"Ponekad se probude iz sna vrišteći, ali ne plaču. Voljeli bismo kada bi mogli zaplakati, da iz sebe izbace užas i strah koji su preživjeli" - kazali su liječnici i medicinske sestre za Kurir.

Tužitelj u Podgorici Veselin Vučković podnio je zahtjev za otvaranje istrage protiv Slobodana Drobnjaka, strojovođe vlaka koji je sletio u kanjon Morače. Drobnjak, koji je u petak operiran na Ortopedskoj klinici, osumnjičen je za kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Podgorički mediji javljaju kako je utvrđeno da Drobnjak nije imao alkohola u krvi, kao i da su njegovi branitelji uložili žalbu na određivanje pritvora jer je, kako navode, operiran i predstoji mu duže liječenje.

Index.hr/Kurir/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara