Budući zatvor za Dalmaciju u poduzetničko-gospodarskoj zoni - na Podima blizu Šibenika

ŠIBENSKE lokalne vlasti predložile su Ministarstvu uprave i pravosuđa, čije je izaslanstvo danas boravilo u Šibeniku, da se buduća kaznionica za cijelu Dalmaciju za smještaj 200 kažnjenika gradi na području Poda u blizini toga grada, gdje je predviđeno i osnivanje poduzetničko-gospodarske zone.

U tu bi zonu bio premješten i šibenski zatvor koji se sada nalazi na neprimjerenom mjestu, u središtu grada. O prednostima lokacije Poda kao najpovoljnije, šibenske su lokalne vlasti i predstojnik Ureda državne uprave Zoran Petković danas izvijestili izaslanstvo Uprave za zatvorski sustav Ministarstva uprave i pravosuđa.

Vlada je, kako je novinarima poslije sastanka rekao Zoran Petković, već donijela načelnu odluku o gradnji kaznionice za cijelu Dalmaciju, a Ministarstvo uprave i pravosuđa dobilo je zadaću da pronađe lokaciju. Čelnici Šibenika i Šibensko-kninske županije odmah su ponudili da to bude na šibenskom području i to na Podima jer u tome vide šansu za brzo preseljenje sadašnjeg zatvora iz grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta bi lokacija bila povoljna zbog blizine budućoj autocesti - Zagreb-Split pa bi obitelji zatvorenika iz Dalmacije mogle lakše dolaziti u posjet, a Šibenik bi od preseljenja zatvora imao višestruku korist, kazao je Petković.

"Najvažnije je da se Šibenik riješi zatvora u središtu grada, a prostor sadašnjeg zatvora, veličine 3500 četvornih metara, bio bi otvoren, pa bi grad na tom području konačno prodisao", rekao je Petković. "U sadašnji zatvorski prostor, koji se nalazi uz zgradu suda, uselila bi se sva državna i lokalna uprava tako da bi građani sve administrativne poslove mogli obavljati na jednom mjestu. A sadašnja zgrada lokalne samouprave i uprave u Šibeniku na rivi mogla bi se prenamijeniti za ugostiteljske i turističke sadržaje, što je puno primjerenije",izjavio je Petković.

(Hina) dfer vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara