Bugarska: Četiri osobe ozlijeđene u nesreći u tvornici za proizvodnju eksplozivnih tvari

Bugarska: Četiri osobe ozlijeđene u nesreći u tvornici za proizvodnju eksplozivnih tvari

Tekst: S.C.H.
Foto: Arhiva

U EKSPLOZIJI koja se dogodila u tvornici eksplozivnih sredstava na sjeverozapadu Bugarske, ozlijeđene su četiri osobe, od čega jedna teško, a vatrogasci i policija još ne mogu prići mjestu nesreće zbog opasnosti od novih eksplozija, javili su danas bugarski mediji.

Kao mogući uzrok eksplozije u tvornici Midzur, koja se dogodila kasno sinoć, direktor središnjice Protupožarne sigurnosti i spašavanja Bugarske Nikolaj Nikolov naveo je tehnički kvar na jednom od aparata, koji je vrlo vjerojatno izazvao požar, a potom i eksploziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četiri ozlijeđene osobe, prema tvrdnjama policije, u trenutku eksplozije nisu se nalazile unutar tvornice, a odmah nakon prve detonacije tijekom noći dogodilo se još 25 manjih eksplozija. Požar na tvornici još nije ugašen.

Policija je izolirala područje od četiri kilometra uokolo tvornice, a stručnjaci za istraživanje uzroka eksplozije i vatrogasci ne mogu se približiti objektu u plamenu zbog opasnosti od mogućih novih detonacija.

Pojačane mjere opreza provedene su, kako se navodi, zbog informacije kako je u skladištima tvornice u trenutku eksplozije bilo smješteno oko 10 tona eksplozivne tvari amonita, a u nekima od objekata uskladištene su i protutenkovske mine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara