Bugarska ljutita zbog neprovjerenog upozorenja SAD-a o mogućem terorističkom napadu

Bugarska ljutita zbog neprovjerenog upozorenja SAD-a o mogućem terorističkom napadu

Ilustracija: Hina

BUGARSKA vlada ljutito je odbacila upozorenje američkog veleposlanstva svojim građanima da izbjegavaju prometna čvorišta zbog moguće prijetnje terorističkim napadima na autobuse.

Kratko nakon toga, veleposlanstvo je reklo da povlači upozorenje, koje je stiglo dva dana nakon samoubilačkih napada IS-a u kojima je ubijena najmanje 31 osoba u Bruxellesu.

U izjavi postavljenoj na facebook stranici u srijedu navečer, veleposlanstvo je reklo da je primilo informaciju o "mogućoj prijetnji napada na neodređenu autobusnu liniju ili autobusnu liniju u blizini hotela Pliska", na jednoj od glavnih ulica u Sofiji.

Bugarska je međutim naglasila da nema uvjerljive prijetnje u dijelu grada kod hotela Pliska te da nema opasnosti za stanovnike i posjetitelje. Vlada je ustvrdila da je prijetnju uputila osoba povrijeđena zbog neke ljubavne afere.

"Način na koji su američki diplomati priopćili informaciju, koju su dobili od svojih bugarskih kolega, apsolutno je neprikladan i nedopustiv", rekao je premijer Bojko Borisov.

"Želim uvjeriti bugarske građane da državni istražitelji ne bi skrivali od javnosti bilo kakvu sigurnosnu prijetnju građanima, ako bi postojala i najmanja opasnost za život", kazao je.

Život se u tom području u četvrtak odvija normalno a autobusi voze prema redovnom redu vožnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara